През декември Форбс публикува списък с най-богатите YouTube канали за изминалата 2017-та година. Тъй като става дума за едно от най-авторитетните списания за бизнес и финанси, то със сигурност можем да разчитаме на много точна информация. Форбс са използвали за източници различни услуги като YouTube, SocialBlade и Captive8, както и от интервюта с агенти, мениджъри, публицисти, продуценти и адвокати. 4 от 10-те позиции са заети от гейминг ориентирани канали, като цели 5 канала тази година правят дебют в топ 10. Общият брой приходи на 10-те YouTube канала се равнява на $127 милиона милиона долара, преди да бъдат обложени с данъци, както и преди различните дялове за мениджъри. Това е увеличение с цели 80% спрямо топ 10 от предходната година.

10. Lilly Singh

Lilly Singh

Започваме от 10-та позиция, на нея намираме Lilly Singh или известна с канала си IISuperwomanII. Нейните приходи за една година възлизат на 10.5 милиона долара, благодарение на 13 милиона абоната. Видеата и представляват комедийни скечове, музикални клипове, както и един филм за премиум услугата YouTube Red.

9/8. Ryan ToysReview

Ryan ToysReview

Девето и осмо място се делят от Ryan ToysReview и Smosh, тъй като и двата канала имат приходи от $11 милиона долара. При първият канал, Ryan ToysReview, както подсказва името, става дума за представяне на играчки от Ryan, по-специалното обаче е, че Ryan е 6-годишно дете. И надали може да се оплаче, тъй като непрекъснато е обсипан с играчки, а родителите му успяват да докарат доста прилични доходи на семейството. В началото канала като е стартиран Ryan е едва на 4 годинки, но с течение на времето разбира се непрекъснато расте.

9/8. Smosh

Smosh

Другият канал, който дели 9- и 8-ма позиция е Smosh и се състои от комедийното дуо Иън Хикокс и Антъни Падия, които създават голямо разнообразие от комедийни скечове. Каналът им е създаден през далечната 2005-та година и в момента има 22 милиона последователи, приходите за една година се равняват на $11 милиона долара, но през юни Антъни Падия напусна дуото, за да създаде собсвен YouTube канал и да има повече творческа свобода за развитие на идеите си.

7. Jake Paul

Jake Paul

Стигаме до 7-ма позиция където намираме първия от братята Paul, а по-нататък ще срещнем и другия. Jake Paul има генерирани $11.5 милиона долара за една година. Първоначално Jake набира скорост и слава в социалната мрежа Vine, в която се създават кратки 6-секундни клипчета, но по-късно започва да качва по-дълги скечове и влогове в YouTube, а от 2016-та участва в сериала на Disney Бизаардварк. Преди няколко месеца обаче стана ясно, че Jake ще напусне предаването, за да се съсредоточи върху личния си бранд, а и вече успя да си спечели много фенове покрай шоуто. В началото на 2017-та Jake създаде криейтив и маркетинг агенцията Team 10, чиято цел е да работи с тийнейджъри. През 2017 Jake пусна и рап песен, която може да се похвали, че в момента е на 3-то място по най-голям блой дислайкове в YouTube. Jake дори публично си обяви адреса в интернет и често пред имението му има голямо количество фенове, поради което си има проблеми със съседи и като цяло си създава негативен имидж.

6. PewDiePie

PewDiePie

На 6-то място в класацията намираме Феликс Арвид Улф Челберг или по-известен като PewDiePie. Това е и може би най-известния ютюбър в България. PewDiePie заснема предимно гейминг ориентирани видеа като от 22 декември 2013-та държи рекорда за най-много събкрайбъри в YouTube, като в момента броят им е 59 милиона. За изминалата година приходите на шведа възлизат на $12 милиона долара, въпреки че имаше немалко проблеми, след като Disney и YouTube прекратиха партньорството си с него, заради анти-семитски изказвания.

5/4. Markiplier

Markiplier

При следващите две позиции отново става дума са много сходни приходи, заради което ги обявяваме като равни. Първият канал отново е геймънг ориентиран. Зад псевдонима Markiplier стои 28-годишен амариканец, чийто приходи за последната година възлизат на $12.5 милиона долара. За разлика от други ютюбъри при Markiplier няма просташки и обидни изпълнения с цел привличане на повече зрители, поради което той е един от моите любимци.

5/4. Logan Paul

Logan Paul

По-рано си говорихме за Jake Paul и споменахме, че той има по-голям брат, нали така? Ами стигнахме и до него, Logan Paul също може да се похвали с приходи около 12.5 милиона долара за една година. По подобие на брат си и Logan печели слава във Vine и на по-късен етап започва да прави влогове и комедийни клипове. Напоследък името му нашумя след скандално видео, в което Logan показва как е попада на мъртво тяло в японска гора. Видеото създаде голям натиск върху YouTube с искове да се подлагат под отговорност ютюбъри, които показват неподходящо съдържание. В крайна сметка YouTube предприе мерки, които ще доведат до по-ниски приходи от реклама от 15-те милиона събскайбъри. Но както има един израз „Няма лоша реклама“, така че със сигурност Logan си е привлякал още много нови събсрайбъри.

3. Dude Perfect

Dude Perfect

Стигаме до челната тройка в класацията за най-богати YouTube канали и бронзовия медал отива при Dude Perfect. Каналът е един от по-старите като е създаден през 2009та и в момента е на 13то място по-общ брой събскайбъри, благодарение на внушителните 25 милиона съба. А ако става дума само за спортни канали, то Dude Perfect е на 4-та позиция. Каналът е създаден от двама близнаци и трима техни приятели, като всички от са бивши баскетболни играчи. В каналът им има много спортни трикове, както и различни състезания, изпитания и съреовнования.

2. VanossGaming

VanossGaming

Стигаме до второ място, където отново е гейминг ориентиран канал. Зад VanossGaming стои 25-годишен канадец, който си е изработил $15.5 милиона долара за последната година. Той се отличава с това, че отделя повече време за по-сложни монтажи и често прави компилации с избрани моменти. Към моментът има 22 милиона събскрайбъра.

1. DanTDM

DanTDM

Иииии стигаме до първото място в класацията, където „О изненада“, отново става дума за гейминг. Дан Мидълтън или известен повече като DanTDM си е заработил $16.5 милиона долара преди данъци, такси и дялове за мениджъри. Това не бива да ни изненадва, тъй като Дан е известен със своите Minecraft видеа, а както знаем Minecraft се радва на огромна популярност през последните години и е една златна мина. Разбира се нужно е да имаш и нужните качества и познания, за да се възползваш от тази златна мина. А Dan дори е оженен за девойка, която също снима на Minecraft.