Задръстванията са част от ежедневието на мнозина хора по света, но въпреки това не ги прави по-малко неприятни. В зависимост от това в кой град живеем и къде точно се намира дома, местоработата, детската градина или учебното ни заведение, прекарваме повече или по-малко време в досадните задръствания. Но замисляли ли сте се кои са градовете с най-тежък трафик?

Благодарение на информация от INRIX, които се опитват да направят придвижването в града по-интелигентно, можем да разберем кои са топ 7 градовете с най-тежки задръствания.

7. Лондон, Англия

Лондон, Англия

Лондон е вторият най-задръстен европейски град и в него човек прекарва средно по около 74 часа годишно в задръствания.

6. Богота, Колумбия

Богота Колумбия

В Богота шофьорите прекарват около 30% от шофирането си в задръствания или около 75 часа годишно.

5. Сан Франциско, Калифорния

Сан Франциско Калифорния

Сан Франциско загуби 4-тото си място от миналата година, но въпреки това все още около 79 часа годишно се прекарват в задръствания.

4. Сао Пауло, Бразилия

Сао Пауло Бразилия

На 4-та позиция намираме още един многолюден град от Южна Америка, в който живеят около 12 милиона човека. Средно в задръствания преминават около 86 часа.

3. Ню Йорк

Ню Йорк Трафик

Ежедневната лудница в пъстрия Ню Йорк отнема около 91 часа на година.

2. Москва, Русия

Москва Русия Трафик

Руската Столица Москва е европейския град с най-тежък трафик, като задържа втората си позиция спрямо миналата година. Статистиката сочи средно 91 часа на година или 30% от времето за шофиране.

1. Лос Анджелис, Калифорния

Лос Анджелис Калифорния Трафик

И на първо място непоклатимо си остава Лос Анджелис. Всеки шофьор прекарва по около 102 часа годишно или 8 часа и половина месечно в задръствания. На всичкото отгоре в ЛА всичко се намира много далече едно от друго и шофьорите имат да изминават повече разстояние спрямо останалите градове в списъка.

Източник и повече информация